Doe uzelf en het goede doel een plezier


Stichting BrocaEen van de goede doelen die wij met onze beurs steunen is de Stichting Broca

Dit doel is gekozen omdat de dochter van een van onze bestuursleden geboren is met het Angelman Syndroom.

Het Angelman syndroom is een aangeboren neurologische ontwikkelingsstoornis en genoemd naar de Engelse kinderarts Harry Angelman. Patiënten met het Angelman syndroom hebben veelal typische gelaatskenmerken, epilepsie, ontbrekende spraakontwikkeling en een ernstige verstandelijke beperking.
Al vele jaren heeft de Kinderbeurs de Nina Foundation financiel gesteund, zij houden zich vooral bezig met wetenschappelijk onderzoek naar dit syndroom. Het opvoeden en verzorgen van kinderen met het Angelman Syndroom heeft veel impact op het dagelijkse gezinsleven en ook daar is hard hulp voor nodig, daarom is er nu gekozen voor Stichting Broca.
In maart 2016 hebben Johan Meulen en Ellen Elings Stichting Broca opgericht. Zij zijn zelf ook ouders van een kind met het Angelman Syndroom.

Stichting Broca is opgericht om de kinderen met het Angelman Syndroom een gezicht te geven en, nog meer, om gezinnen waar een kind met het Angelman Syndroom opgroeit te helpen een zo normaal mogelijk leven te laten leiden.
Stichting Broca heeft zich ten doel gesteld projecten uit te voeren voor mensen met het Angelman Syndroom. De projecten kunnen zeer divers van aard zijn, maar hebben één ding gemeen. De projecten dragen bij aan het zo goed mogelijk kunnen ontplooien en zoveel mogelijk deel kunnen nemen aan het maatschappelijk verkeer.
Voor meer informatie over de stichting, kijk dan op de website: www.stichtingbroca.nl.


En wat is er nu mooier dan een beurs te organiseren, waarbij mensen hun tweedehands nog goed spullen kunnen verkopen, onze bezoekers mooie spullen kunnen kopen en daarbij ook nog eens het goede doel steunen?


Wilt u helpen op welke manier dan ook? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@kinderbeurssterksel.nl